DRAGE MOJE TRETJEŠOLKE, DRAGI MOJI TRETJEŠOLCI,
DOBRODOŠLI V SPLETNI UČILNICI ITALIJANSKEGA JEZIKA.


“Dimmi … e io dimentico;
mostrami … e io ricordo;
fammi fare … e io imparo.”
(Confucio)


Založbi ELI – LA SPIGA Edizioni in ALMA EDIZIONI soglašata z objavo posnetkov in drugih njihovih gradiv. Gradiva lahko pri učenju uporabljajo izključno naši učenci in je posredovanje le-teh drugim osebam prepovedano.


2. TEDEN: 5. – 9. 4. 2021

1. BUONGIORNO BAMBINI, COME STATE? SPERO BENE. DOBER DAN, UČENCI. KAKO STE? UPAM, DA STE DOBRO. POZDRAVIMO SE Z NAŠO PESMICO “BUONGIORNO”.

V tem tednu sem zate pripravila sledeče:

1. I GIORNI DELLA SETTIMANA:

  • Ponovi pesmico o piščančku in dnevni v tednu. Klikni na IL PULCINO E I GIORNI DELLA SETTIMANA.
  • Klikni na povezavo do igre SPOMIN (il gioco del memory) in se poigraj.
  • Dneve v tednu ponovi tudi z igro TRI V VRSTO (TRIS) –  Izberi opcijo “Play against the computer”. Tam, kjer želiš postaviti krogec ali križec, moraš povleči pravo besedo v italijanščini. KLIK.
Anche la maestra Anja partecipa
ai videogiochi. 🙂

2. V preteklih šolskih urah smo govorili o Cristinini (glej učbenik, str. 47) in o naši rojstnodnevni zabavi.

  • Ali se še spomniš, kako se reče rojstnemu dnevu v italijanščini? Tako je, to je IL COMPLEANNO.
  • Ali se še spomniš, kako se vošči nekomu v italijanščini? Res je, voščimo lahko s “TANTI AUGURI” ali pa tudi “BUON COMPLEANNO”.

Predstavljaj si, da tvoj najboljši prijatelj ali tvoja najboljša prijateljica praznuje rojstni dan. Izdelaj krasno voščilnico in ne pozabi pripisati BUON COMPLEANNO ali TANTI AUGURI! Svoj izdelek fotografiraj in mi ga posreduj preko spletnega obrazca.

3. Ker je v preteklih dneh praznoval rojstni dan naš Gabriel in nismo imeli možnosti, da bi mu voščili v italijanščini, prilagam pesmico in predlagam, da se vsi za trenutek poveselimo, zapojemo in zaplešemo. Pesmica je namenjena tudi tistim učencem, ki boste v kratkem praznovali. Un abbraccio / Objem!

TANTI AUGURI (klik)

Questa torta è buonissima! 🙂

4. Današnje ure italijanščine je konec. Pozdravimo se.

ARRIVEDERCI E BACI BACI. 🙂

1. TEDEN: 1. – 2. 4. 2021


Come state? 🙂
Na žalost ponovno začenjamo z delom na daljavo, vendar sem prepričana, da se kmalu ponovno vidimo “v živo”. Do takrat pa vam pošiljam en velik objem. 🙂

1. Pred nami so velikonočni prazniki. Prisluhni pesmici o piščančku (il pulcino) in o dnevih v tednu. IL PULCINO E I GIORNI DELLA SETTIMANA (klik).

2. ASCOLTA E COMPLETA. / POSLUŠAJ IN DOPOLNI.

Skupaj s piščančkom ponovi dneve v tednu. Učno gradivo reši s pomočjo zgornje pesmice. KLIK.

Kako pa mi nalogo oddaš? Preberi si navodila!

Ko rešiš, klikni na “Finish“. Pojavita se ti 2 opciji, klikneš na “Email my answers to my teacher“. Nato te vpraša po podatkih. Vpišeš: ime in prvo črko priimka (1. polje), razred (2. polje), ITJ (3. polje), anja.segulin@gmail.com (zadnje polje). In nato klikneš “Send“.

3. Učno gradivo si lahko tudi natisneš, ga prilepiš v zvezek in ga ponovno rešiš. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. 🙂

4. Sedaj pa si ti na vrsti! Preberi pesem in jo zapoj. 🙂

5. Neobvezna naloga: Imaš željo po ustvarjanju? Klikni hitro na POVEZAVO in sledi navodilom.

Buona Pasqua!