1. TEDEN: 9. – 13. 11. 2020

1.

Buongiorno bambini, come state? Spero bene. Dober dan, učenci. Kako ste? Upam, da ste dobro. Pozdravimo se z našo pesmico “BUONGIORNO”.

2. I NUMERI FINO A 10 / ŠTEVILA DO 10

Že zelo dobro znaš šteti do 10. Ponovi in utrdi števila s pesmico IL ROCK DEI NUMERI, ki jo najdeš v učbeniku, str. 6. Pri ponoviti si lahko pomagaš s kartončki s števili, ki smo jih skupaj ustvarili pri pouku.

IL ROCK DEI NUMERI

3. I NUMERI FINO A 20 / ŠTEVILA DO 20

Pred počitnicami smo se učili tudi števila do 20. Ponovi s pomočjo opice Salomon (la scimmia – opica) in PESMICE (klik).  

4. VAJA DELA MOJSTRA, ČE MOJSTER DELA VAJO.

Reši KVIZ O ŠTEVILIH (klik).

1.

Buongiorno bambini, come state? Spero bene. Dober dan, učenci. Kako ste? Upam, da ste dobro. Pozdravimo se z našo pesmico “BUONGIORNO”.

2.

POGLEJ SI RISANKO “PIMPA E L’ELEFANTINA ISOTTA” (KLIK). PRI OGLEDU BODI POZOREN/-NA NA PIMPINE PRIJATELJE.

3.

OGLEJ SI POSNETEK, KI SEM GA PRIPRAVILA ZATE. USTNO ODGOVORI NA VPRAŠANJA, VEZANA NA RISANKO. LAHKO ODGOVORIŠ V SLOVENŠČINI, SKUPAJ Z MENOJ PA SE NAUČI TO POVEDATI TUDI V ITALIJANŠČINI. POSNETEK (KLIK).

4.

NEOBVEZNA NALOGA:

V ZVEZEK NAPIŠI NASLOV Z RDEČO BARVO: PIMPA E ISOTTA. VESELA BOM, ČE BOŠ V ZVEZEK NARISAL/-A DOGODEK IZ RISANKE, KI TI JE OSTAL NAJBOLJ V SPOMINU. IMEJ SE SKRAJNO LEPO.

CIAO BAMBINI!

IL MAGICO MONDO DELLE FAVOLE

“Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.” 

– Neil Gaiman

To sporočilo je namenjeno samo tistim učencem in učenkam, ki ob torkih obiskujete interesno dejavnost »IL MAGICO MONDO DELLE FAVOLE – ČAROBNI SVET ITALIJANSKIH PRAVLJIC«.

Ali je kdo izmed vas, ki bi si želel poslušati pravljice v italijanskem jeziku tudi v času pouka na daljavo? Tisti, ki si to želite, mi prosim sporočite čimprej preko elektronske pošte: aanja.segulin@guest.arnes.si .

Če vas bo veliko takih, bom pripravila gradivo in vam posredovala vse nadaljnje informacije.