V četrtek, 16. 5. 2019, se je na SGTŠ Izola odvijalo regijsko kuharsko tekmovanje Zlata kuhalnica, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Sodelovalo je 14 osnovnih šol. Tričlanske ekipe so pripravljale ljubljanske jedi: leteče žgance (ocvrte piščančje perutničke ali bedrca), pražen krompir, poljubno prilogo in ljubljanske palačinke (gratinirane skutne palačinke s pehtranom). Našo šolo so zastopali Špela Mohorčič, Taja Pucer in Rok Hrvatin Franca. Delo mladih kuharjev je budno spremljala šestčlanska komisija. Naša ekipa je s svojimi okusnimi jedmi prepričala tudi strogo žirijo in skupaj z OŠ Heroja Janeza Hribarja iz Starega trga pri Ložu ter OŠ Srečka Kosovela iz Sežane prejela zlato priznanje. Novembra se bo naša ekipa udeležila državnega kuharskega tekmovanja, ki bo potekalo v Ljubljani.