Učenci in učiteljice od 1. do 5. razreda naše šole smo v letošnjem šolskem letu sodelovali v nacionalnem projektu »SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO«, kateri je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. K sodelovanju so povabljene vzgojno-izobraževalne ustanove, šole in vrtci iz vse Slovenije. Organizator natečaja Spodbujamo prijateljstvo je SOBIVANJE – DRUŠTVO ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ, glavni partner in podpornik natečaja pa družba BTC.

Prijateljstvo je vrednota brez katere svet ne bi bil tako lep kot je. Prijateljstvo nam dela življenje zanimivejše ter nas izpopolnjuje. Prijatelji nam vedno prisluhnejo. Prijatelji nas skušajo razumeti, četudi se mišljenja razhajajo, in so nam pripravljeni priskočiti na pomoč. In ne glede na vse, so vedno, kadar jih potrebujemo, tu za nas. Učiteljice smo učence spodbujale k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu ter razvijanju dobrih odnosov z vrstniki in tako je nastalo veliko čudovitih izdelkov.

POSNETEK in ttps://video.arnes.si/watch/x6k8k3w31cvx.

»Prijateljstvo nastane kot korenina, iz katere visoko v nebo zraste močno in zdravo drevo. Z vejami se širi in krepi. Čeprav vsaka veja v svojo smer štrli, jih korenina skupaj drži.« (Nataša Bodlaj)

Koordinatorica na šoli: Mateja Puc