Naše učenke in učenci so letos že tretje leto sodelovali v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Projekt organizira Izobraževalni center Eksena, na naši šoli pa je koordinatorstvo prevzela učiteljica Diana Dražič.

Namen projekta je, da poglobimo vedenje o pomenu strpnosti, spodbujamo prijateljske odnose, spoštovanje, razumevanje, sodelovanje med otroki in sprejemanje drugačnosti.

V okviru mednarodnega dneva strpnosti, ki je potekal 16. novembra smo z otroki izvajali najrazličnejše izobraževalne in ustvarjalne delavnice. Na temo Lepa beseda, lepo mesto najde so nastali prekrasni likovni izdelki in poezije, ki so bili razstavljeni na šolskem hodniku. Nekaj najboljših izdelkov je bilo poslanih na Izobraževalni center Eksena, kjer so med 212 vključenimi vrtci in šolami izbrali in nagradili najboljše.

V veselje nam je, da je bila med njimi tudi naša učenka Mija Bruketa iz 5. a razreda, ki je v kategoriji poezije od 4. do 6. razreda dosegla 2. mesto za pesem Zaklad lepih besed.

V petek, 19. maja je v Hiši Evropske unije v Ljubljani potekal svečan dogodek, kjer so podelili nagrade in svečano otvorili razstavo. Mija je tako končno v svoje roke prejela zasluženo nagrado. Čestitke Mija!

Na razstavi sta bila iz naše šole razstavljena tudi izdelka učenca Tarika Hajrudinovića iz 2.a oddelka in učenk Gaje Vujić in Eme Urbančič iz 4.b oddelka. Čestitke tudi njim.

Napisala: Jana Jurič