V sredo, 10. 5. 2017, je na SGTŠ Izola potekalo regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica, na katerem so učenci pokazali svoje kuharske sposobnosti. Tekmovanje organizira turistična zveza Slovenije

Tekmovalo je sedem šol. Našo šolo so zastopali Karolina Pavalachi, Nastia Požru in Gašper Fičur.

Šestčlanska komisija je ocenjevala recepturo, predstavitev jedi,  pripravo mizenplaca, način obdelave živil, čistočo pripravljalnega prostora, prezentacijo jedi in pripravo servirnega prostora,

Vsi učenci so morali pripraviti glavno jed, ki je imela za osnovno sestavino kranjsko klobaso ter sladico – kuhan štrukelj s skutnim nadevom.

Naši učenci so pripravili pašto z zelenjavo in kranjsko klobaso ter krompirjev štrukelj s skutnim nadevom in karameliziranimi  jagodami. Predsednik komisije je pohvalil okus jedi, menil pa je, da je pašta preveč enostavna jed.

Našim učencem lahko čestitamo za odlično opravljeno delo in prejeto srebrno priznanje.