2. TEDEN: 16. – 20. 11. 2020

Dragi moji učenci, drage moje učenke! 1. teden dela na daljavo je za nami. Rada bi vam čestitala, ker pridno delate. Želim se vam tudi zahvaliti za vsa lepa sporočila, ki ste mi jih namenili. Tudi jaz vas zelo, zelooo pogrešam in upam, da kmalu ponovno zagledam vaše nasmejane obrazke. Objem oz. kot bi rekli Italijani – UN ABBRACCIO. La vostra maestra d’italiano Anja 🙂

1. BUONGIORNO BAMBINI, COME STATE? SPERO BENE. DOBER DAN, UČENCI. KAKO STE? UPAM, DA STE DOBRO. POZDRAVIMO SE Z NAŠO PESMICO “BUONGIORNO”.

2. Antonio Vivaldi: AUTUNNO

  • UČENCI, ALI VESTE KDO JE ANTONIO VIVALDI? BIL JE ZELO SLAVEN ITALIJANSKI GLASBENIK, SKLADATELJ IN VIOLINIST. ZNAN JE PO SVOJIH 4 KONCERTIH, KI JIH JE POSVETIL LETNIM ČASOM.
  • ACOLTA IL CONCERTO DEDICATO ALL’AUTUNNO. POSLUŠAJ KONCERT, POSVEČEN LETNEMU ČASU JESEN. KAKO SE ŽE IMENUJE JESEN V ITALIJANŠČINI? RES, JE. TO JE “AUTUNNO”.
  • Antonio Vivaldi: AUTUNNO (klikni)

3. Danes bomo govorili o jeseni. Najprej natisni učno gradivo in ga prilepi v zvezek.

4. Prisluhni posnetku, ki sem ga pripravila zate, in sledi navodilom. AUTUNNO (klik)

1. BUONGIORNO BAMBINI, COME STATE? SPERO BENE. DOBER DAN, UČENCI. KAKO STE? UPAM, DA STE DOBRO. POZDRAVIMO SE Z NAŠO PESMICO “BUONGIORNO”.

2. INDOVINELLO AUTUNNALE: PRISLUHNI POSNETKU, KI SEM GA PRIPRAVILA ZATE. INDOVINELLO (KLIK).

3. ČE IMAŠ MOŽNOST, LAHKO UGANKO NATISNEŠ IN JO ZALEPIŠ V ZVEZEK.

4. USTVARJALNA NALOGA: IZDELAJ GOBICO PO NAVODILU. POSNETEK (KLIK). NALOGA NI OBVEZNA, JE PA ZABAVNA.

VESELA BOM, ČE BOŠ SVOJ IZDELEK DELIL/-A Z MENOJ S POMOČJO SPLETNEGA OBRAZCA (KLIKNI). OBRAZEC DELUJE TAKO, DA VNESEŠ ZAHTEVANE PODATKE (IME IN PRVO ČRKO PRIIMKA TER RAZRED), NATO KLIKNEŠ NA DOKUMENT IN MED SVOJIMI DOKUMENTI POIŠČEŠ FOTOGRAFIJO, KI ŽELIŠ DELITI Z MENOJ. NA KONCU KLIKNEŠ ŠE NA NALOŽI.